Platíte inovatívne? Počuli ste už o digitálnej peňaženke?

Platíte inovatívne? Počuli ste už o digitálnej peňaženke?

 

 

Platíme bezpečne a jednoducho

Využívanie bezkontaktných platieb je u nás naozaj veľmi obľúbené. Ich používanie nám zjednodušilo platenie na jednoduché priloženie karty k platobnému terminálu bez toho, aby bolo potrebné zadávanie PIN kódu, pri sumách do 20 eur. Novšie terminály umožňujú pri nákupe za vyššie sumy zadať PIN bez toho, aby ste do terminálu museli vkladať svoju platobnú kartu.

Slováci sa neboja inovatívnych platobných metód

Na Slovensku máme momentálne približne 5 miliónov bezkontaktných platobných kariet, čo je takmer rovnaký počet, ako počet obyvateľov. V súčasnosti je už takmer 97% platobných terminálov bezkontaktných, čo nám umožňuje platiť kartou takmer všade. Platba v hotovosti má síce stále silné zastúpenie, no vďaka pohodlnosti sa platenie bezkontaktne dostáva čoraz viac do popredia. Dá sa povedať, že takmer 90% našich obyvateľov využíva v súčasnosti rozličné bezkontaktné platobné metódy

Európa je pozadu

Vo zvyšku Európy využíva bezkontaktné platby len približne polovica obyvateľov. Hoci aj v iných krajinách sa šíri osveta a pomaličky začínajú dôverovať iným platobným metódam, pokiaľ sa chystáte do zahraničia, preistotu si so sebou pribaľte aj hotovosť.

Vedieme aj vo využívaní mobilných platieb

Hoci patríme medzi malé krajiny, mobilné platby u nás využíva až približne 51% obyvateľov. V porovnaní s krajinami ako Nemecko, Česko či Francúzsko, ktoré sú v mnohom inovatívnejšie, čo sa týka mobilných platieb, tie využíva “len” približne 38% obyvateľov.

Budúcnosť je v digitálnej peňaženke

Pohodlné platenie bez toho, aby ste museli vstávať od stola v reštaurácii či čakať na účet, keď je plno? To by nám opäť mnoho uľahčilo. Slováci preferujú platenie pomocou “nositeľných” zariadení, čiže inteligentných hodiniek, smartfónov, náramkov a mnoho iného. Keď si zabudnete peňaženku, stále budete mať pri sebe nejaké financie. Budúcnosť platenia je totiž v bezkontaktných metódach.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Páči sa Vám obsah stránky?

Prihláste sa k odberu novinek.

spracovaním osobných údajov