Dostávate sms po každom pohybe na účte? Pozor banky túto službu spoplatňujú.

Dostávate sms po každom pohybe na účte? Pozor banky túto službu spoplatňujú.

V niektorých bankách sú tieto poplatky zavedené už dlhší čas, iné banky s tým prichádzajú až teraz. Najnovšie sa sms notifikácie o pohyboch na účte rozhodla spoplatniť Tatra banka sumou jedno euro mesačne. Tento poplatok je spojený so zvýšenými nákladmi na služby mobilných operátorov a klientom sa bude účtovať od 1. januára 2019. Slovenská sporiteľňa zas rozlišuje sumy do 20 eur a nad 20 eur, s čím je spojená výška sumy za sms notifikáciu. Pri platbách vyšších ako 20 eur sú sms notifikácie zadarmo, inak sú spoplatnené sumou 50 centov mesačne.

S aplikáciou to máte zadarmo

Pokiaľ využívate služby mobil bankingu alebo máte nainštalovanú mobilnú aplikáciu vašej banky v smartfóne, môžete využiť služby takzvanej push notifikácie, kde vám priamo z aplikácie príde upozornenie o pohybe na vašom účte. Mnohé banky sa snažia prejsť práve na tento spôsob notifikácií, pretože sú bezplatné a pohodlné. Klientom nezaberajú miesto v telefóne ako sms správy a v podstate jediné, čo je potrebné, je pripojenie na internet.

Nemáte smartfón? Využite email

Pokiaľ nevyužívate smartfóny a preferujete skôr tradičný internet banking na počítači, viete si namiesto sms notifikácií nastaviť zasielanie emailov, ktoré vás budú informovať o pohyboch na vašom účte. Táto služba je taktiež zdarma a spravidla si ju môžete nastaviť vo vašom internet bankingu.

Hoci poplatky za sms notifikácie nie sú vysoké, je už len na vašom zvážení, aký spôsob upozornení na pohyby na vašom účte využijete.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Páči sa Vám obsah stránky?

Prihláste sa k odberu novinek.

spracovaním osobných údajov